Visit ArtSight
Favorieten | Startpagina | zondag 2 april 2023 

  Nieuws Terug »
 
Welkom op ArtSight, dé online kunstcatalogus.

Meldt u aan via de homepage en benut de vele mogelijkheden die ArtSight u biedt!

Uw kunstwerk aanbieden op ArtSight: Laat het ArtSight-concept ook voor u werken: verkoop van uw kunstwerk binnen twee dagen, het is mogelijk!


De eerste ArtSight Nieuwsbrief is verzonden. Heeft u geen exemplaar op uw e-mail adres ontvangen? U kunt via info@artsight.nl de Nieuwsbrief aanvragen.


ARTSIGHT KUNSTENAAR VAN DE MAAND: Ad Verstijnen "Ik wil grensverleggende waarden aftasten, opvallend werk maken, zodanig dat ik vooral de verwondering en aandacht van mezelf tref."

Ongeveer 40 jaar geleden begon Ad Verstijnen aan zijn artistieke loopbaan. In de loop der tijd ontwikkelde hij eigen methodes en technieken en experimenteerde op een gewaagde manier. Er werden allerlei materialen gebruikt o.a. ribbelkarton, jute, plastic en structuurmaterialen. Mede door het gebruik van deze materialen ontstonden er opvallende werken.

Zijn recente schilderijen worden gekarakteriseerd door een krachtig handschrift, een eenvoudige figuratie en een sterk sprekend kleur gebruik.
Hij verstaat de kunst van het schildersvak. De vrolijkheid, het optimisme en de humor zijn op zijn doeken uitbundig aanwezig.

Ad wil naar het eigene, het spontane. De jeugdtekeningen van zijn kinderen, Maaike en Edgar waren vaak een bron van inspiratie. Het optimisme hierin sprak hem aan. Hij begon dit steeds meer te zien en te waarderen.
De stijl die hieruit voortkwam toont duidelijk verwantschap met de felle kleuren en spontane expressie van de internationale Cobragroep. Mens en dier spelen in meer of mindere mate een belangrijke rol in het leven van Ad. Verstijnen schildert de directe leefwereld: kind met poes, fiets, vogeltje, en bal. Actuele thema�s sport en spel vindt men dan ook vaak terug.
Door de krachtige handtekening en het sterk sprekende colorit haal je een Verstijnen er altijd uit
De laatste tijd houdt Ad zich ook weer bezig met drie dimensionaal werk. Roestvrij stalen beelden en objecten van kunsthars.

De kunstenaar omschrijft zijn werk met de volgende woorden:

"Altijd de andere kant op. Slingeren, vol plezier, heen en weer tussen fantasie en werkelijkheid. Het optimisme schuifelt mij naar voren in een avontuur van creativiteit, waarbij verworvenheden zoveel mogelijk worden vermeden.
Meestal ga ik uit van niets. Soms staat een jeugdherinnering dan weer een oldtimer of een vorm van activiteit centraal. Ik wil grensverleggende waarden aftasten, opvallend werk maken, zodanig dat ik vooral de verwondering en aandacht van mezelf tref.
Wat ik doe heeft geen enkel houvast. Is het de zin van de onzin? Het werk wordt in ieder geval zinvol als het binnen mijn slingeren past. Het zal een heldere uitstraling, een eenvoudige figuratie, een heftige dynamiek, felle kleuren en een soort ruimtelijkheid moeten weergeven
Altijd met alle intentie bezig zijn en toch weer afstand nemen. De worsteling zal blijven..."

Ad Verstijnen.

In 2006 werd Ad Verstijnen 60 jaar. Dit jubileum vierde hij met de uitgave van een uniek boekwerk waarin veel niet eerder getoond werk is opgenomen. Schilderijen uit zijn begintijd als kunstenaar, maar ook zeer recente creaties maken het 180 pagina�s tellende boek tot een waar collectors item. Naast de afbeeldingen vindt de lezer in het boek ook enkele diepgaande interviews met de vader en kinderen van Ad en zijn vrouw Marijke.

Graag horen wij uw suggesties over de 'Kunstenaar van de maand' op ArtSight. Ga hiervoor naar onze contact pagina.


Meldt u aan en wij houden u op de hoogte!


Ad Verstijnen
Zie onze catalogus.


Ad Verstijnen
Zie onze catalogus.


Ad Verstijnen
Zie onze catalogus.


Ad Verstijnen
Zie onze catalogus.

ArtSight zal blijven werken aan een optimale dienstverlening en een brede bekendheid.


 

 

Laatste update: zondag 2 april 2023 | Kunstaanbod: 177 totaal | Nieuw: 0 | Verkocht: 117
Mail de Webmaster | Algemene voorwaarden | Privacy beleid

© Copyright 2005-2023 ArtSight®

· Home
· Zoeken
· Over ArtSight
· Tarieven
· Help
· Expositieagenda
· Nieuwsbrief
· Tell-a-friend
· Voorwaarden
· Contact


Inloggen:

E-mailadres:
Wachtwoord:
Onthouden


Meningen:
Hoe vaak heeft u al op ArtSight gekeken?
Dit is de eerste keer
Ik bezoek ArtSight 1 - 5 keer per maand
Ik bezoek ArtSight meer dan 5 keer per maand
Bekijk de uitkomsten »